Van den Bersselaar hoofdaannemer Fietsappel

In opdracht van de gemeente Alphen a/d Rijn is Van den Bersselaar als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de realisatie van de zogenaamde Fietsappel. Dit betreft een zeer bijzonder stalen bouwwerk in de vorm van een reusachtige appel die 16 m1 hoog wordt en een doorsnede van maar liefst 22 m1 telt.

 
De fietsappel zal plaats bieden aan een kleine 1000 fietsen. Oud Rijksbouwmeester Wytze Patijn van Kuipers Compagnons ontwierp het bouwwerk. Van den Bersselaar heeft enkele belangrijke specialisten aangetrokken die er voor moeten zorgen dat het gebouw stabiel blijft en de fietsen verantwoord kunnen worden geparkeerd.
Daartoe is de hulp ingeroepen van IV-Infra als ingenieursburo en van Jan Kuipers Nunspeet als fietsparkeerspecialist.Deze bedrijven kennen elkaar al geruime tijd en hebben heel belangrijk- een zelfde kwaliteitsfilosofie als de mensen van Van den Bersselaar. En dat zal voor de opdrachtgever Gemeente Alphen a/d Rijn een hele zorg minder betekenen.
 
Voor de fietsappel is een uitgebreide Mock-Up gebouwd en gepresenteerd. Verder valt de bekleding van de appel op: die bestaat uit harmonicagaas met patronen ingeweven. Natuurlijk ontbreekt ook het steeltje bovenop niet !
 
 
 

Wij houden u op de hoogte over de verdere ontwikkelingen en wilt u meer weten van dit bijzondere project: Bel met Henri Coppens, comm. Directeur van Van den Bersselaar. Henri is te bereiken op 013-5117447 of hcoppens@bersselaar.com

Meer nieuws
Facebook
LinkedIn
Youtube