Van den Bersselaar maakt grote spooroverkapping Houten

In Houten Centrum wordt volop gewerkt aan een spoorverdubbeling -van 2 naar 4 sporen- t.b.v. het spoornet van prorail. De spoorbaan wordt verhoogt aangelegd en zal worden ondersteund door betonnen sporenplaten en kolommen.

 
Het nieuwe aan te leggen station wordt gesitueerd op dit lange spoorviaduct. Gelijktijdig met het nieuwe station wordt het gehele centrum van Houten heringericht. Uitgangspunt voor het nieuwe station is transparantie en overzicht.
Voor de beschutting van de reizigers en de omgeving wordt bovenop het spoorviaduct een grote overkapping gerealiseerd over een lengte van 170 meter. Deze kapconstructie is opgehangen aan 7 enorme pylonen van ruim 22 meter hoog. Beide zijde van het station en perron zijn voorzien van transparante, gebogen glazen geluidschermen welke zijn opgehangen aan de kapconstructie. Deze geluidschermen hebben een hoogte van 6,5 meter.
 
Van de bouwcombinatie Mobilis / CFE heeft Jos van den Bersselaar Constructie B.V. de opdracht gekregen om deze grote kapconstructie met geļntegreerde geluidschermen voor hun rekenening te nemen. Het werk dat de nodige engineering met zich mee brengt, zal in de 2e helft van 2010 opgeleverd worden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Meer nieuws
Facebook
LinkedIn
Youtube